top of page
Search

Pametni satovi osmišljeni posebno za žene: Kako GARMIN brine o našim B2Run sudionicama

Kada je riječ o pametnim satovima, mnogo toga treba uzeti u obzir: pristajanje, stil, funkcije i materijal. Ovo nije univerzalni sat. Ženama bi se najviše mogao svidjeti sat s ugrađenim sigurnosnim funkcijama te praćenjem stresa i ženskog zdravlja. Ili sat napravljen za različite aktivnosti, od joge do trčanja ili golfa. Ako je tako, nastavite čitati i saznajte više.KONTROLIRAJTE STRES


U današnjem društvu pritisak koji osjećamo da postignemo baš sve može prouzročiti veći stres. Najgore je što taj stres zapravo utječe na žene drukčije nego na muškarce i može rezultirati depresijom i tjeskobom, povišenim pulsom i tlakom, povećanjem tjelesne težine, problemima s trudnoćom i problemima s menstruacijom. Srećom, Garmin pametni satovi neprestano prate vašu razinu stresa pa ćete znati kada ste pod stresom i tada ćete ga moći kontrolirati.


DUBOKO UDAHNITE


Kada ste pod stresom, vježbe disanje jedan su od načina da se vratite na pravi put. Bilo da želite smanjiti stres, povećati osviještenost, poboljšati mentalni fokus, poboljšati radni učinak ili se želite pripremiti za spavanje, u tome vam mogu pomoći vježbe disanja ili svjesno disanje. U sklopu aktivnosti disanja isprobajte tri različite tehnike disanja: smirenost, usklađenost te opuštanje i fokusiranje.PRATITE CIKLUS


Ženski menstrualni ciklus može biti pokazatelj općeg zdravlja. Bilo da vam je menstruacija redovita ili neredovita, prelazite u menopauzu ili nemate menstruaciju, praćenje fizičkih i emocionalnih simptoma može vam pružiti uvid u detalje. Uz našu funkciju praćenja menstrualnog ciklusa u aplikaciji Garmin Connect™ te će vam informacije biti nadohvat ruke kada uparite sat s kompatibilnim pametnim telefonom. Ako ste trudni, i dalje možete osluškivati svoje tijelo s pomoću funkcije praćenja trudnoće. Bilježite kako se osjećate svaki dan, saznajte kako se vaše tijelo mijenja te kako vam vježbanje i prehrana mogu pomoći, pratite kretanje bebe i još mnogo toga.


NADOKNADITE ENERGIJU


Od užurbanih radnih dana do preuzimanja djece ili treninga visokog intenziteta, žene su poznate po tome što preuzimaju mnoge uloge. Senzor energije Body Battery™ pomaže vam da saznate koliko još imate energije te da uočite kako stres, oporavak, spavanje i fizička aktivnost utječu na vas. Što je broj veći (0 – 100), veća je mogućnost fokusiranja, rješavanja problema i oporavka nakon izazova. Ali imajte na umu da je normalno da vam razina energije bude manja na kraju dana. To znači da ste iskoristili energiju koju ste imali. Samo se odmorite i oporavite.KAKO STE SPAVALI?


Ako noću ne spavate dobro, niste sami. Jeste li znali da žene imaju 40 % veću vjerojatnost da će patiti od nesanice nego muškarci? Osim toga istraživanja pokazuju da ženama zapravo treba više sna. Kada znate kako spavate, možete poduzeti prave korake da biste se više naspavali. Odabrani Garmin nosivi uređaji pružaju podatke o spavanju, uključujući podjelu spavanja na faze sna, kretanje tijekom spavanja, disanje i pulsnu oksimetriju za očitavanje razine kisika u krvi. Svakog jutra možete detaljno analizirati kako ste spavali u aplikaciji Garmin Connect. Odabrani satovi čak vam daju rezultat spavanja i dodatne informacije.


BEZBRIŽNO IZAĐITE


Koliko god je dobro izaći van i vježbati na svježem zraku, žene to rijetko uspijevaju bez brige o vlastitoj sigurnosti. Često je to glavno pitanje prilikom odabira lokacije ili vremena za fitness aktivnosti na otvorenom. Tu na scenu stupaju ugrađene funkcije za sigurnost i praćenje. Ako se osjećate nesigurno ili ako vaš sat prepozna nezgodu, funkcije za pomoć i prepoznavanje nezgoda poslat će poruku s vašom lokacijom kontaktima u hitnim slučajevima kada se upari s kompatibilnim pametnim telefonom.
POKRENITE SE

Još jedna stavka na popisu zadataka možda se ne čini izvediva, ali kretanje je odličan način učinite nešto dobro za sebe. Naši pametni satovi nude više od 20 ugrađenih sportskih aplikacija i više od 75 besplatnih vježbanja koja možete izvoditi u teretani ili kod kuće. Volite jogu? Istegnite se i usredotočite se na disanje. Više volite dizati utege? Pratite vježbanja s besplatnim animacijama koja će vas provesti kroz svaki korak. Želite li trčati polumaraton? Nabavite prilagodljive planove treniranja uz funkciju Garmin trenera. Čime god se volite baviti, sjetite se odvojiti vremena za svoje zdravlje.

Comentarios


bottom of page