top of page
Search
  • B2Run

Pobijedili smo pandemiju: Garmin Fitness podaci za 2022.

Updated: Mar 20, 2023

Iako su se svakodnevne rutine promijenile, korisnici Garmina su pronašli način da nastave sa svojim planovima vježbanja.


Kod našeg partnera Garmina godina je započela snažno jer su pripremili fitness izvješće iz Garmin Connect aplikacije.

Na prvi pogled podaci iz Garmin Connect aplikacije izgledaju kao i proteklih godina - s brojem aktivnosti zabilježenih u svakoj glavnoj kategoriji, uključujući trčanje i vožnju biciklom, koje su znatno porasle.


Ipak, dublji pogled na podatke pokazuje drugu priču o posvećivanju i predanosti Garmin korisnika diljem svijeta. Uz vjerojatno manje vremena za jutarnje trčanje i šetanje za vrijeme ručka u blizini kućnog ureda, podaci pokazuju povratak na kondicijske treninge kao prije pandemije.


Evo fizičkih aktivnosti kojih se ljudi nisu mogli zasititi u 2022.


Za trkače


Bez obzira na to što se još događa — poput povratka u ured — korisnici Garmina pronaći će način da se prišuljaju trčanju. Stoga se stvarno ne bismo trebali iznenaditi da su se aktivnosti trčanja, na traci za trčanje, ove godine povećale za 13%, a aktivnosti trčanja na otvorenom za 17%.


Za bicikliste


Ono što je vrijedno pažnje su vrste biciklizma koje stvarno uzimaju maha. Postoci cestovnih biciklista porasli su za 8%, a biciklisti na šljunku dovršili su nevjerojatnih 40% više aktivnosti nego 2021.


Za ljubitelje teretane


Aktivnosti treninga snage prosale su za 20% u odnosu na 2021., što je posebno impresivno s obzirom na to da je za mnoge 2022. bila godina kada su češće odlazili u ured nakon pandemije.


Za triatlonce


Povratak u normalu - ili barem neku verziju normale - donio je povratak osobnih triatlona i popratno uzbuđenje stvarnog natjecanja. Garmin triatlonski satovi opremljeni su profilom za više sportova, mogućnošću sportskog prijelaza, praćenjem podataka o plivanju u bazenu, izdržljivošću u stvarnom vremenu, kompatibilnošću s Edge biciklističkim računalima i još mnogo, mnogo više — sve vam to pomaže da dok trčite, vozite bicikl i plivate uspijete na putu do svog sljedećeg osobnog rekorda.




“Poručili bismo ljubiteljima Garmin satova (i onima koji će to tek postati) da nastave pobjeđivati - koristeći tehnologiju koju smo izgradili. Jedva čekamo vidjeti kako postižete nove ciljeve u 2023., a imamo i nekoliko trikova u rukavu (ili na zapešćima)!” GARMIN

Garmin je odavno poznat po svojoj zajednici predanih trkača, biciklista i triatlonaca, ali s toliko profila aktivnosti dostupnih na Garmin pametnim satovima, naši su proizvodi savršeni za ljude na svim razinama tjelesne spremnosti. Ako ste intenzivan sportaš, također je dobra ideja promijeniti stvari s vremena na vrijeme za optimalan trening. Korisnici Garmina ove su godine povećali broj aktivnosti u raznim aktivnostima koje su više orijentirane na dobrobit, uključujući eliptični trening (porast od 15%), penjanje uz stepenice (porast za 24%), pilates (porast za 38%) i vježbanje disanja (porast za 28%).

bottom of page