top of page
Search
  • B2Run

Garmin ima nekoliko savjeta za sve koji već trče ili tek počinju trčati

Updated: Jun 7, 2023

Počela je sezona trčanja na otvorenom što mnoge trkače posebno veseli zbog uživanja u suncu i prirodi. Kako bi svaki vaš trening bio učinkovit donosimo nekoliko savjeta iskusnih trkača.


Kada trčite na otvorenom, ključne metrike kao što je VO2 max, praćenje brzine otkucaja srca uz HRM-Pro ili mjerenja brzine otkucaja srca na zapešću poboljšavaju se zahvaljujući GPS signalu. VO2 max mjeri kardiorespiratornu kondiciju i kapacitet aerobnih performansi. Mogućnost uvida u trenutnu razinu kondicije i praćenje promjena tijekom vremena pomoći će vam da postavite odgovarajuće ciljeve, procijenite napredak i utvrdite učinkovitost svog treninga. Također, pružit će vam motivaciju potrebnu za nastavak i postizanje ciljeva.Osluškujte svoje tijelo


Osluškivanje tijela nikada nije bilo lakše zahvaljujući praćenju funkcije Body Battery na Garmin pametnom satu i funkcijama praćenja sna. Omogućuju vam donošenje informiranih odluka u one dane kada razmišljate o uzimanju odmora. Ignoriranje onoga što vam tijelo govori moglo bi dovesti do neproduktivnog treninga ili ozljede. Bilo koji od njih može dovesti do sumnje u sebe i negativnog stava, što može učiniti jednako štete kao i stvarna ozljeda. Zadovoljstvo je probuditi se ujutro i otkriti da je vaš rezultat spavanja oko 90 zahvaljujući dobro uravnoteženom noćnom snu. To će zauzvrat pomoći u oporavku, raspoloženju i, sa stajališta izvedbe, dati vam najbolju priliku da date sve od sebe. Trik je u tome da ponovite ono što ste učinili da biste te noći postigli dobro uravnotežen san.


Kako se motivirati?


Ujutro može biti hladno i mračno, a ako nemate prijatelja za trčanje, morate pronaći način da ne posustate. Držati se plana treninga s jasno definiranim ciljem lako je uz nekoliko besplatnih opcija unutar Garmin Connecta. Prilagodljivi planovi treninga Garmin Coach ili neki od planova treninga Garmin Connect nude mnogo izbora koji će vam pomoći. Osim toga, korištenje plana treninga i trenera iz aplikacije treće strane kao što je TrainingPeaks također može pomoći. Sjajna je stvar što se vježbanje sinkronizira izravno s vašim kompatibilnim pametnim satom.
Odaberite pravi sat


Garmin satovi imaju mnoštvo opcija koje vam mogu pomoći da postignete svoje ciljeve. No, kako znati koji sat je najbolji za vas?

Od trkača početnika do elitnih maratonaca, možete se kladiti da imamo najbolje GPS satove za trčanje koji će vas voditi kroz svaki korak, svaki kilometar i svaku utrku na putu.


Serija Forerunner 265 i Forerunner 965, prvi su namjenski pametni satovi s GPS-om i živopisnim AMOLED zaslonima. Lagani, svijetli i napravljeni za bilo koju udaljenost, Forerunner 265 i Forerunner 965 imaju opciju uvijek uključenog zaslona u boji koji se lako čitaju bez obzira na vremenske uvjete, dok zaslon osjetljiv na dodir nadopunjuje tradicionalni dizajn s 5 tipki, omogućujući brz pristup svakodnevnim zdravstvenim funkcijama, pametnim obavijestima i više. Forerunner 965 također uključuje okvir od titana koji ostavlja dojam dok je još uvijek lagan na zapešću. Osim toga, napredna metrika treninga i uvidi u oporavak pomoći će trkaču da se pripremi za svoju sljedeću veliku utrku – sve bez žrtvovanja trajanja baterije; Forerunner 265 ima do 15 dana trajanja baterije u modu pametnog sata, dok Forerunner 965 nudi do 23 dana.Forerunner 265 i Forerunner 965 nude inovativne alate koji pomažu sportašima da pomaknu granice.


  • Započnite slobodan dan s jutarnjim izvješćem koje pruža pregled sinoćnjeg sna i izglede za dnevni trening, uz HRV (varijabilnost otkucaja srca) status i vremensku prognozu (kada je uparen s pametnim telefonom)1.

  • Upotrijebite widget utrke da biste dobili savjete za trening, personalizirane dnevne predložene treninge i predviđanja vremena završetka za nadolazeću utrku na temelju detalja o stazi, vremenu i izvedbi.

  • Pogledajte personalizirane dnevne predložene treninge koji se prilagođavaju nakon svakog trčanja kako bi uskladili performanse i oporavak, a također uzimaju u obzir nadolazeće utrke koje se dodaju u kalendar Garmin Connect.

  • Odredite je li dobar dan za naporan ili lagani dan s ocjenom spremnosti za trening na temelju kvalitete sna, oporavka, opterećenja tijekom treninga i više.

  • Pratite varijabilnost otkucaja srca tijekom spavanja kako biste bolje upravljali oporavkom i općom slikom zdravlja.

  • Izmjerite snagu trčanja i dinamiku trčanja kao što su ritam, duljina koraka, vrijeme kontakta s tlom i više, izravno sa zapešća – nije potrebna aplikacija ili dodatak.


Dizajnirani za trkače, od trkača, Forerunner 265 i Forerunner 965 namjenski su izrađeni po obliku i funkcijama kako bi sportašima pomogli u boljem planiranju, pripremi, izvedbi i povezivanju.


Nema razloga za suzdržavanje. Ako čekate savršen dan, možda nikada neće doći. Započnite s planom treninga već danas, isprobajte neke intervale, spremite odjeću večer prije — i pronađite ono što vam odgovara da uživate u sezoni. Uz malo smjernica iz Garmina, nikad nije bilo lakše.


Za više detalja posjetite Garmin.com/ataccuracy

Comentários


bottom of page