Prijave

HT B2Run Challenge postao hit na društvenim mrežama

Unazad nekoliko godina proljeće je u poslovnom svijetu rezervirano za nekoliko većih poslovnih događaja, a jedno od njih je i HT B2Run - najveće poslovno sportsko okupljanje! No, ove je godine uslijed COVID-19 pandemije situacija uvelike drugačija jer su sve javne manifestacije, pa tako i HT B2Run utrke, odgođene za neka bolja vremena. Međutim, organizatori B2Run poslovnih utrka doskočili su i tom izazovu pokrenuvši najveći trkački online izazov "HT B2Run Challenge #ostanidoma".

Svi prijavljeni trkači, njihove kolege, prijatelji, obitelji pozvani su da se uključe u izazov, a njihov glavni zadatak je istrčati pet kilometara u svome domu! Nakon istrčane utrke svoje podatke zabilježene Garmin Connect ili nekom drugom dostupnom aplikacijom, a na kojoj su jasno vidljivi pretrčani kilometri, učinjeni koraci i postignuto vrijeme objavljuju na svom Facebook profilu pod zajedničkom oznakom #HTB2RunChallenge #OstaniDoma. Do sada se ovom izazovu prodružilo gotovo stotinu trkača-poslovnjaka.

Ovaj događaj organiziran je s jednim isključivim ciljem - potaknuti poslovnu javnost na izazov kojim će, osim zabave, u izolaciji vlastitog doma, istovremeno raditi na svom - fizičkom i mentalnom - zdravlju te se pokrenuti i započeti neku fizičku aktivnost.

Do sada se HT B2Run Challenge #ostanidoma izazovu pridružilo gotovo 300 trkača-poslovnjaka koji su u svojim objavama izazvali na sudjelovanje još nekoliko stotina novih!

"Jednako kao i u poslovnom svijetu, i u našim poslovnim utrkama trenutnu situaciju treba promatrati isključivo kao izazov iz kojeg će izrasti neke nove ideje, projekti. Ograničeni prostorom i uputama Civilnog stožera nismo željeli da se naša aktivna i velika trkačka zajednica koju čini više od 10.000 trkača uspava već smo pred njih postavili izazov i organizirali najveći "trening kod kuće" ikada. U HT B2Run izazovu bitno je samo da ostanete doma i da pretrčite pet kilometara, a vrijeme i rezultat su nebitni!" izjavio je Jurica Barać, organizator HT B2Run utrka i dodao "Ovo je samo prva stepenica našeg izazova koju ćemo iz tjedna u tjedan nadograđivati novim izazovima i novim zanimljivostima. A kao generalno finale vidim okupljanje svih naših trkača na ciljnim vratima HT B2Run utrka u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Naravno, čim se za to stvore prilike jer u ovom je izazovu jednako kao i u poslu važno ne odustati!"

"U Hrvatskom Telekomu svjesni smo važnosti svake tjelesne aktivnosti za zdravlje zaposlenika. Stoga pozivamo sve da se odazovu ovom izazovu i umjesto proljetnih HT B2Run utrka u svojim stanovima, kućama, okućnicama, terasama, krovovima i dvorištima otrče tih pet kilometara na sigurnoj razdaljini od ostalih i osvoje medalju", poručio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador utrke.

Prva faza HT B2Run izazova "Ostani doma" otvorena je do 7. travnja, a sve informacije dostupne su na internetskim stranicama www.htb2run.hr. Svatko tko istrči zadanih pet kilometara u vlastitom domu, bez obzira na vrijeme i rezultat, očekuje medalja te Heineken 0.0 idealan za osvježenje nakon fizičkog treninga budući da je riječ o pivu s 0% alkohola, a odličnog i pravog okusa piva!

"Pozivam sve zainteresirane da pred sebe postave izazov i uključe se u HT B2Run Challenge #ostanidoma, da ispitaju svoje granice jer vjerujte vrlo je izazovno ali i zabavno pretrčati "ne tako dugih" pet kilometara u svome domu te da uz dobru zabavu doprinesu svome zdravlju u izolaciji. Naravno, onaj najvažniji uvjet je #ostanidoma!", pozvao je Barać.