Prijave

I profesionalci trče HT B2Run

Tjedan dana dijeli nas od prve ovosezonske HT B2Run poslovne utrke. Više od 700 trkača iz 54 kompanija trčat će splitsku HT B2Run utrku u četvrtak 25. travnja u 18.00 sati. Bit će ovo i prva B2Run poslovna utrka koja se trči ove godine u svijetu! Među trkačima bit će i 44-godišnji Splićanin Marin Koceić, pobjednik prošlogodišnje splitske utrke B2B RUN u muškoj kategoriji velikih poduzeća, iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Imamo jaku i dobru ekipu. Gdje god nastupi Ericsson Nikola Tesla u punom sastavu, odnosimo pobjede. Trka je to na zavidnom nivou, što se tiče organizacije i atmosfere. Sve funkcionira kao 'po špagi'- hvali Marin utrku HT B2Run.

Marin se 2000. godine počeo baviti triatlonom te je do sada završio preko 500 utrka diljem svijeta. Treniranje i posao nije lako uskladiti, ali kaže kako se uz dobar raspored sve može. Prije sedam godina nastupio je na prvom Ironman-u preplivavši 3,8 kilometara, biciklirajući 180 kilometara te pretrčavši 42 kilometara, a do danas ih je završio desetak!

Kruna moje sportske karijere je prošlogodišnji nastup na svjetskom Ironman prvenstvu u na Havajima gdje sam bio 25. u kategoriji. Teška je to utrka na kojoj nastupa oko tri tisuće sudionika od kojih je 50 profesionalaca. Ostvarenim rezultatom iznenadio sam sam sebe, prisjeća se Marin dodajući kako uspjeh nije moguć ako nemaš strasti i ljubavi za onim čime se baviš - izjavio je Marin za Slobodnu Dalmaciju ponosan na svoj uspjeh.

Marin je do sada nastupio na skoro svim izdanjima HT B2Run poslovne utrke koja se pokazala kao učinkovit alat za jačanje korporativne kulture, zadovoljstva zaposlenika, povezivanje s poslovnom zajednicom te poticanje zaposlenika na usvajanje zdravih životnih navika. Prošle godine pobijedio s rezultatom od 16 minuta i 40 sekunda na pet kilometara, što je među njegovim boljim rezultatima na toj relaciji.

Sumnjam da ću ove godine skinuti vlastiti rekord jer zbog većih obveza na poslu ne treniram ni približno dobro kao prije, no, bez obzira na to uvijek mi je gušt nastupiti na utrci u Splitu sa svojim kolegama - kaže Marin te ističe vrijednost trčanja i kretanja - U 21. stoljeću zbog sjedilačkog načina života mnogi se okreću trčanju jer je to najlakši način rekreacije. Ljudi žele što više boraviti u prirodi i brinuti se o svom zdravlju.

Čuli, točnije - pročitali ste, trčanje je korisno, zabavno i zdravo bez obzira jeste li profesionalac ili rekreativac. Vidimo se na startu u Splitu. Sretno!


Izvor: Slobodna Dalmacija