Prijave

Ekipa 'Slobodne' zarazila se virusom trčanja, a bolest nikako da prođe

Ne trčim radi zdravlja, kako bih dodao dane svojem životu. Trčim kako bih dodao života svojim danima.

Malo parafrazirana, ali svatko tko se bavi trčanjem potvrdit će, dozlaboga istinita izjava, životni je moto većine onih koji tuku kilometre bilo na asfaltu, bilo na makadamu tamo na nekom brdu, planini ili ravnici.

Onih koji se samo nasmiju na zafrkavanje okoline koja ih vjerojatno bombardira izjavama tipa "Zašto to radiš? Pa trčiš za zecom, za karijerom, za muškarcem, za ženskom".

Ovi gutači milja i kilometara jednostavno će kazati - trčimo zbog/radi/za - sebe. Ima nešto privlačno u trčanju. Postoje čak i evolucijske teorije koje tvrde kako se trčanje razvilo u modernog čovjeka baš zbog naših lovačkih taktika koje su uključivale dugo trčanje koje bi izmorilo lovinu. Odjednom se više mesa našlo na pjatu, a ljudski mozgovi počeli su rasti. Onda su bili važni volja i ustrajnost, u protivnom ostali bismo gladni. Danas u jednadžbu ulazi i - brzina.

Jer, volimo se natjecati. I volimo pokazati kako smo brži, i to ne samo u trčanju, nego i u ostalim sferama života. Evo, povucimo paralelu s novinarstvom. Uvijek je važno tko će prvi plasirati (provjerenu!) vijest, a trku da stignemo rokove nećemo ni spominjati.

Da, novinarstvo se danas uistinu može usporediti s nekakvom utrkom. Nekad je to maraton, drugi put dionica od nekoliko kilometara. Ali, cilj je tu. I gotovo ga uvijek valja proći prvi. A, tek kada objedinimo novinarstvo i trčanje...
E, tu je Slobodna Dalmacija, barem kako stoji u zapisnicima HT B2Run, najveće serije poslovnih utrka u Hrvatskoj - najbrža.

Naime, ekipa novina koju upravo držite u rukama ili na čijim internetskim stranicama čitate ovaj tekst proglašen je najbržim medijskim timom u Lijepoj Našoj. Trčalo se na pet kilometara u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a ekipa "Slobodne" uspjela je biti najbrža od svih medija (tisak, internet, televizija, radio) s prosječnim vremenom od 24 minute i devet sekundi.

Valja također spomenuti kako se upravo u Splitu i najbrže trčalo, s prosječnim vremenom svih ekipa koje su nastupile od 29 minuta i 38 sekundi.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Cijeli članak pročitajte na web stranici Slobodne Dalmacije.