Prijave

Trening kod kuće

Da odmah budemo jasni - i dalje smo pobornici vježbanja i treninga na svježem zraku! No, trenutno nužna izolacija i rad od kuće ne znače da trebate (ili morate) odustati od treninga tjelovježbe koje ste do ove situacije s korona virusom prakticirali. Donosimo prijedlog pet aplikacija i online programa koji vam mogu pomoći u tome da iz ove neočekivane situacije izađete fit i spremni za sezonu. I da ne izgubite živce...

AAPTIV

https://aaptiv.com

Za razliku od mnogih aplikacija dostupnih na tržištu ova uz tekstualne, foto i video upute sadrži i audio snimke koje vas vode kroz trening. Također, aplikacija vježbe i vaš trening prilagođava uvjetima u kojima vježbate i opremi koju imate na raspolaganju. Vježbe su kategorizirane a pretplatnicima je na raspolaganju i licencirana glazba.

 

7 MIN FITNESS CHALLENGE

http://7minworkoutapp.net/#about

Postoji rješenje i za one koji niti u ovim uvjetima nemaju dovoljno vremena za trening. Svaki trening, kako i samo ime govori, traje sedam minuta. Nudi mogućnost izbora od treninga fokusiranih na određeni dio tijela do treninga za cijelo tijelo. Možda sedam minuta dnevno nije dovoljno za plasman na Olimpijske igre no bit će dovoljno barem za razgibavanje.

 

FAT KILLER

https://fitanansi.com/fat-killer-online

Ovaj domaći online fitness video program sastavljen je od najefikasnijih kombinacija koje postoje u fitnessu. Hrvatska fitness trenerica nudi vam nekoliko fitness programa za postizanje ciljeva u različitim vremenskim rokovima, koje možete odrađivati samostalno ili u 'strožem' aranžmanu s vodstvom, provjerom i podrškom, s jednim zajedničkim ciljem - jačanje kondicije uz gubitkom što više masti kroz treninge i prehranu.

 

DOWN DOG: GREAT YOGA ANYWHERE

https://www.downdogapp.com

Jednostavan početak je vjerujem svima najvažniji, a takva je upravo I ova aplikacija. Formu i intenzitet treninga odabirete prema tome u kakvoj ste tjelesnoj formi, kakav tip tjelovježbe želite - puni trening, početničku jogu, flow jogu ili restorativnu, te koliko vremena imate za trening. Uz ugodnu glazbu ugodan glas (na engleskom) vodi vas kroz vježbe i usmjerava čak i na disanje.

 

CALM

https://www.calm.com

U svemu ovome treba misliti kako je važno i naš um održati jednako zdravim kao i naše tijelo. Ovisno kako se osjećate i koje je doba dane odaberite meditaciju, program disanja, opuštajuću glazbu, pa čak i odrasle priče za spavanje koje vam odgovaraju. Programi su prilagođeni i početnicima i onima koji su već iskusni u sličnim "self help" vještinama.

Ovo su samo neki od prijedloga. Internet kao i smartphone aplikacije nude ih u velikom broju, a trening aplikacije nude i poznati globalni sportski brendovi. (Na žalost) #OstaniDoma zbog korona virusa doista vam (više) ne može poslužiti kao isprika za izležavanje i izbjegavanje treninga.