Prijave

U Splitu će i trkači i navijači živjeti zajedno!

Prvi ovogodišnji HT B2Run, onaj u Splitu, 25. travnja, sve je bliži. Osim trkača, za utrku pod Marjanom pripremaju se i - navijači. O tome kako je izgledalo okupljanje HT FAN tima u Splitu i jesu li Splićani najbolji navijači, razgovarali smo s Darijem Stipetićem, vođom HT-ovih navijača na HT B2Runu u Splitu.

Kako si se našao uopće u ulozi koordinatora za navijače?

U ulozi koordinatora za navijače našao sam se kada sam od kapetana HT tima, Miroslava Marića, te šarmantne kolegice Viktorije dobio ponudu koju nisam mogao odbiti. Sjećam se da je bio mrak i da sam na potiljku imao nešto metalno. Šalim se, naravno. No, kad sam vidio trud, entuzijazam i slobodno vrijeme koje su kolege uložile u samu organizaciju brojnih detalja oko HT B2Runa nisam ih mogao odbiti.

Koja su tvoja navijačka iskustva, jesi li blizak navijačkom miljeu i izvan same utrke, još neki sportovi?

Kao svako dijete iz Splita, odmah po rođenju sam postao član najveće, najbolje i najstarije navijačke skupine na ovim prostorima, a to je TORCIDA. Hajduk je jedini klub za koji se doslovno živi tako da ostali sportovi tu nemaju šanse. S obzirom na to da kolege poznajem od prije, smatram da su im to bili kriteriji po kojima su mene izabrali za koordinatora za navijače.

Koja je uopće uloga navijača na HT B2Run utrkama, zašto smatraš da su oni važan dio utrka?

Uloga navijača u HT B2RUN utrkama je iznimno važna. Dok kolege trče, mi bezbrižno sjedimo u hladu, sa sunčanim naočalama na glavi te navijamo da što kasnije dođu tako da nam ne pojedu svu hranu. A sad ću se uozbiljiti. Zadatak navijača je podržati kolege i pokazati da je slogan Hrvatskog Telekoma "Živjeti zajedno" uistinu primjenjiv u našim svakodnevnim situacijama, ne samo na poslu, već i izvan njega. Nadam se da će naša glasna podrška pomoći našim kolegama da uspješno završe utrku te da ćemo se, nakon toga, svi zajedno i odlično zabaviti.

Što navijanje znači za zaposlenike HT-a?

Navijanje, prije svega, znači podrška i ljubav prema određenoj skupini ili pojedincu. Uz to, ono itekako jača i naše zajedništvo te razvija timski duh koji je ionako već, na zavidnoj razini, prisutan među svim kolegama iz Dalmacije. Zato i imamo najbolje navijače. No, ovom prilikom, moram naglasiti da se iznimno veselimo i kolegama navijačima iz Zagreba koji će također doći podržati naše kolege na trkačkoj stazi u Splitu.

Kako je izgledalo okupljanje navijačke zajednice HT-a u Splitu?

Da bih to dočarao, morate se najprije prisjetiti kolona ljudi koji ispred Appleovih dućana čekaju novi iPhone uređaj ili, pak, scena povodom famoznog Crnog petka u Americi. E, pa upravo se takva kolona stvorila ispred mog ureda. Biti HT fan mnogima je postala čak još veća čast nego trčati na stazi. Vjerujte mi da je kod nas uistinu tako. Sve u svemu, mislim da ću iduće godine morati osigurati tajnicu koja će pomagati oko rješavanja svih upita

Koju poruku imate za naše trkače u Splitu?

Kako bi legendarni američki košarkaški trener, John Wooden, rekao: "Ne mjeri svoj uspjeh prema onome što si postigao, nego prema onome što si mogao postići sa svojim mogućnostima". Za sve ostalo tu je HT FAN tim koji će vas bodriti na vašem putu do uspjeha.

Prijave za navijačke timove u Splitu su zatvorene no to još uvijek stignete učiniti za utrke u Rijeci (23.5), Osijeku (12.6.) i Zagrebu (3.10.). Informacije i detalje o prijavama potražite na www.b2run.hr u rubrici DOGAĐAJI.