top of page
Search
  • B2Run

5 razloga zašto se prijaviti na B2Run

Updated: Mar 20, 2023

Zakoračili smo u 2023. godinu koja nam donosi i novu B2Run sezonu.

Nešto manje od 5 mjeseci nas dijeli od prve utrke B2Run2023., a B2Run ekipa već je započela s pripremama kako bi osigurala što bolje iskustvo ove sezone.

B2Run dodjela nagrada i HT tim
Bila mi je čast i ove godine sudjelovati na B2Run utrci i podržati promociju sporta medu svima nama kojima sport možda i nije primarno zanimanje, no unatoč tome svjesni smo važnosti kretanja i benefita koje nam sport donosi, bez obzira o kojoj vrsti sporta je riječ. Trčanje je još jednom pokazalo, iako je individualni sport, koliko može biti timski orijentiran i koliko nas sve može povezati i u nama pokrenuti pozitivne emocije." Ana Štefulj, pobjednica B2Run22., Zagreb

Još niste sigurni hoćete li se prijaviti? Evo 5 razloga zašto biste to trebali učiniti:


1. Najbolji teambuilding

Organiziranje zajedničke večere ili spa vikenda s kolegama nije loš izbor, ali zajednička fizička aktivnost i svladavanje B2Run staze ujedinit će i povezati ekipu. Svi zaposlenici imaju pred sobom cilj i žele ga zajednički postići. Zajedničke pripreme jačaju osjećaj zajedništva, a tijekom samog događaja često nestaju i hijerarhijske barijere.


2. Poboljšanje radnog učinka

Sport značajno poboljšava kognitivne sposobnosti i povećava mentalni učinak. Od poboljšanja kratkoročnog pamćenja do jačanja vaše sposobnosti fokusiranja, tjelovježba jača snagu vašeg mozga i mogla bi biti ključ za izvrsnost na poslu.


3. Trčanje je zdravo

Trčanje gradi samopouzdanje, jača imunitet, oslobađa od stresa, snižava krvni tlak, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, otklanja negativnu energiju, prilikom trčanja naše tijelo oslobađa endorfin (hormon sreće) koji stvara osjećaj euforije… Trebamo li dalje?


4. Stvaranje novih veza

B2Run je prošle sezone okupio preko 8 000 poslovnjaka u četiri hrvatska grada. To je 8 000 šansi da sretnete nekog od bivših kolega, prijatelja i poznanika koje niste vidjeli dugo, sklopite neka nova prijateljstva ili poslovne suradnje.


5. 5 km prođe za čas, a uspomene ostaju za cijeli život

5 km je optimalna udaljenost kako bi se uključio najveći dio zaposlenika, jer ju nakon minimalnog treninga može istrčati većina zdravih ljudi. A bez obzira na rezultate, bolje ili lošije uvjete tokom trčanja, sudionici sa sobom na kraju utrke ponesu hrpu anegdota, lijepih uspomena i odlične energije.


Vidimo se na startu?

bottom of page