top of page
Search
  • B2Run

Kako nam tehnologija može pomoći, čak i ako trčimo po prvi put?

Updated: Oct 4, 2023

Vi ste trkač, s više ili manje iskustva i tražite malo više strukture, ali ne znate odakle početi. Prilagodljivi plan treninga može vam pomoći postići ciljeve, bilo da se radi o najboljem mjestu na nadolazećoj utrci ili o postupnom poboljšanju ukupne razine kondicije. Ako imate Garmin sat, trenutno je dostupno nekoliko planova za trčanje na tehnologiji koju već nosite na ruci.


Kompatibilni Garmin pametni satovi tumače vaše podatke o izvedbi kako bi razumjeli intenzitet i učinak vaših napora. Kombinirajte ovo s mogućnošću unosa svojih ciljeva i praćenja povijesti treninga unutar aplikacije Garmin Connect i bit ćemo šokirani ako ne postignete svoj cilj. No, ako niste baš sigurni kako doći od točke A do točke B, razmislite o jednoj od tri opcije prilagodljivog plana treninga za trkače.



1. Garmin trener


Trebate profesionalca da vam pomogne s planom treninga za polumaraton? (Ili na 5 km ili 10 km?) Nema problema. Garmin Coach daje vam besplatan pristup osobnim trenerima unutar aplikacije Garmin Connect. Bilo da ste početnik ili se nadate postići 7-minutni tempo utrke, jednostavno odaberite svoj cilj utrke i moći ćete sinkronizirati vježbe sa svojim kompatibilnim Garmin satom koji će se prilagođavati na temelju vaše izvedbe dok radite po planu. Tijekom treninga bit će vam prikazani i videozapisi savjeta za trening od vašeg trenera.


Garmin Coach nudi tri vjerodostojna trenera koji će vam poslužiti kao osobni vodič na zahtjev: olimpijac i autor bestselera Jeff Galloway, fiziolog i online trener trčanja Greg McMillan ili fizioterapeutkinja i stručnjakinja za trčanje Amy Parkerson-Mitchell. Pročitajte ovaj post na blogu da biste saznali više o odabiru pravog Garmin trenera za vas na temelju vaše izvedbe, ciljeva i željenog stila vježbanja.


2. Utrkujte se prema prilagodljivom planu treniranja


Ako vam predstoji određena utrka ili događaj, Garmin planovi prilagođeni utrkama postat će vaš novi najbolji prijatelj. Jednostavno dodajte svoju utrku na svoj Garmin Connect račun, odabirom utrke koja se već nalazi unutar Garmin Connecta ili stvaranjem vlastite s popratnom stazom. Garmin će uključiti informacije poput terena, smjera, brzine vjetra i još mnogo toga u vaše predviđanje vremena utrke — a zatim možete dodati bilo koje specifične ciljeve koje imate, kao što su vrijeme i tempo. Nakon što unesete svoju utrku i ciljeve, za vas izrađujemo plan treninga koji će se prilagoditi vašoj izvedbi i oporavku.

Imajte na umu da ćete, kako biste svoj plan vježbanja prilagodili specifičnim mjernim podacima vašeg tijela, morati nositi sat što je više moguće (uključujući i dok spavate) kako bi mogao uzeti u obzir vaš VO2 max, vašu povijest vježbanja i više. Pročitajte ovaj post na blogu da biste saznali više o tome kako funkcioniraju Garminovi planovi prilagodljivog treninga za utrke — i da biste već danas počeli trenirati za svoj sljedeći događaj.


3. Dnevno predložene vježbe


Ako je raznolikost začin vašeg života, onda ćete htjeti dodati i dnevne predložene vježbe sa svojim kompatibilnim Garmin pametnim satom. Plan treninga nije uvijek posebno za 5 km ili maraton — ponekad samo želite ostati na vrhu svoje ukupne razine kondicije. I za to imamo znanstveno potkrijepljene prijedloge. Koristeći podatke o zdravlju i kondiciji koje mjeri vaš Garmin sat i analizira jedinstvena platforma Firstbeat Analytics, vaši dnevni predloženi treninzi uzet će u obzir vašu kvalitetu sna, razine stresa, opterećenje tijekom treninga, status oporavka i više — predložiti vježbu koju trebate završiti taj dan.

Jeste li spremni zavezati svoje tenisice i postaviti neke rekorde? Preuzmite aplikaciju Garmin Connect kako biste započeli s Garmin planom treninga za trčanje — i svakako nabavite naše najnovije pametne satove za trčanje.

bottom of page