top of page
Search
  • B2Run

Ovo je tjedan GIW-a! O čemu se radi?

Gotovo da i nema inkluzivnije fizičke aktivnosti od trčanja, pogotovo kada je riječ o dobi pojedinca. Trčati mogu i mlađi i oni malo stariji, a B2run je već godinama ustrajan u naumu da kroz trčanje poveže sve članove poslovnog tima, bez obzira na dob, spol...


Što je 'Globalni međugeneracijski tjedan'?

Global Intergenerational Week (GIW) je godišnja kampanja koja slavi međugeneracijsku povezanost i podržava dobre prakse koje uključuju sve generacije. Ovaj događaj se održava od 24. do 30. travnja i predstavlja priliku za razumijevanje, poštovanje i uklanjanje negativnih stereotipa i predrasuda između generacija.


GIW je pokrenuta tijekom pandemije kako bi se prevladao jaz između generacija. Osobe iznad 50 godina su posebno pogođene pandemijom jer su često izolirane od drugih i manje su involvirane u živote mlađih generacija. Ovo je stvorilo razdor između generacija koji može uzrokovati negativne stereotipe, stavove i predrasude.


Zabavna činjenica: Britanska vlada planira pokrenuti inicijativu "returnships" koja će potaknuti poslodavce da zapošljavaju i ljude iznad 50 godina što će dovesti do toga da će organizacije zapošljavati ljude iz više od pet generacija. Istovremeno, istraživanja pokazuju da su poslodavci koji razmišljaju 'inkluzivno' ključni za uspješno upravljanje intergeneracijskom radnom snagom.

 

Zašto je GIW važan?

GIW je prilika za promicanje razumijevanja i poštovanja između generacija te za uklanjanje predrasuda i negativnih stereotipa. Postoji niz načina na koje poslodavci mogu podržati intergeneracijsku radnu snagu, poput poticanja prilika za međugeneracijsko mentorstvo, fokusiranja na kontinuirani razvoj i usvajanje fleksibilnih radnih aranžmana koji će se prilagoditi različitim potrebama i preferencijama zaposlenika različitih dobnih skupina. Također, potrebno je stvoriti kulturu poštovanja i otvorene komunikacije gdje će zaposlenicima biti ugodno iznositi svoje ideje i perspektive bez obzira na dob ili poziciju u organizaciji.

Upravo je B2Run zamišljen kao teambuilding koji bi kroz zajedničku fizičku aktivnost mogao povezati kolege unutar tima i pokazati kako je za postizanje rezultata jednako bitno 'otrčano vrijeme' svakog od članova tima.


31 views0 comments
bottom of page