top of page
Search

Iz ugla kapetanice - Nataša Hipš, L'Oreal: priprema prije utrke i druženje nakon utrke čini onaj najzabavniji dio.

Updated: Apr 25

Premda je prošao mjesec ožujak u kojem slavimo žene, mi pažnju našim hrabrim B2Run ženama posvećujemo tokom cijele godine. Odlučili smo popričati s Natašom Hipš - kapetanicom L'Oreal tima koja je inicirala prvu prijavu na B2Run kada su iz kompanije sudjelovale samo četiri osobe. Već godinu dana kasnije, njihov tim se povećao na 50 kolega i kolegica čime su postali jedan od najbrojnijih timova na B2Runu 2023. Zašto ju ispunjava uloga B2Run kapetanice i koje sve benefite sudjelovanja ona vidi, pročitajte u nastavku.



Nataša, možete li se prisjetiti svog prvog B2Runa. Kako je pala odluka da se prijavite i koliko je bilo izazovno motivirati i druge da se uključe?


Prvi puta prijavili smo se 2022. godine. Kako se inače bavim trčanjem nije mi trebalo puno da donesem odluku o sudjelovanju. Izgledao mi je to kao odličan način za druženje s kolegama nakon posla uz meni uobičajenu aktivnost, nakon koje sam bila sigurna da ćemo se svi osjećati dobro i zadovoljno. Te prve godine prijavilo se nas četvero iz užeg tima i odlično smo se zabavili, unatoč jakoj kiši tijekom utrke. Bila je to dodatna tema za razgovor danima prije i poslije utrke. Neki drugi kolege iz drugih timova koji nisu bili s nama, a čuli su od nas priču o utrci javili su se kako bi i oni željeli sudjelovati ako budemo išli ponovo. I tako je pala odluka da za iduću godinu pozovem i druge zainteresirane kolege i da okupimo širi tim.

 

Vaš tim već na daljinu prepoznajemo po osmjesima od uha do uha i zaraznoj energiji. Čini nam se da je takva atmosfera vama svakodnevica i u uredu. Jesmo li u pravu?


Potpuno ste u pravu. U L'Oréalu ponosno ističemo da smo dio kompanije u kojoj vlada pozitivno ozračje kojem svi doprinosimo i dijelimo taj dobar osjećaj na poslu. Jedan od razloga je stabilno, rastuće poslovanje koje gradimo zajedno i koje nam pruža različite prilike za rast i rad u visoko etičkom i profesionalnom okruženju. Briga o zaposlenicima je prioritet što se i vidi  kroz veliki opseg pogodnosti s mnogo aktivacija, između ostalog i kroz mogućnost sudjelovanja na B2Run utrci.


Kako biste u jednoj rečenici opisali – što je za vas B2Run?


Doživljavam B2Run kao jednu odličnu afterwork aktivnost nakon posla, kod koje sama utrka traje prosječno svega 30tak minuta, ali sva priprema prije utrke i druženje nakon utrke čini onaj najzabavniji dio. Između sebe kolege podijele i iskustvo koje je izvan dnevnih obaveza, gdje se pokazuju u nekom drugačijem svijetlu i na kraju svima bude drago da su napravili pozitivan iskorak u svojoj fizičkoj kondiciji.

 

Kako vi, kao kapetanica, pripremate tim za B2Run? Koje sve zajedničke timske aktivnosti/dogovori/sastanci prethode samom događaju?


Započeli smo komunikaciju putem maila, a kako se za utrku prijavilo 50 kolega što je bilo daleko izvan mojih očekivanja postalo je važno da nađemo neki dodatni način komunikacije. Otvorila sam grupu u teamsu, na prijedlog jednog kolege sudionika i to se pokazalo kao odličan korak. Prvotna mi je bila namjera da putem grupe informiram sve članove tima o detaljima oko prijave i svim važnim informacijama vezano uz održavanje utrke. No, kako su usput dolazila razna pitanja od kolega i interes da postavimo ciljano vrijeme koje želimo ostvariti na utrci u grupi smo se počeli dopisivati i o tome tko je započeo trenirati, tko je odradio trening i u kojem vremenu. Stigao je i prijedlog za zajednički trening za one koji to žele, pa je dopisivanje u grupi preraslo u motiviranje svih ostalih na trening. U grupi smo dijelili i fotografije nakon utrke i time zaokružili cijeli događaj. U konačnici smo uspjeli motivirati i kolege iz ostalih zemalja u regiji da se aktviraju oko slične aktivnosti.



Svakako se osjeti pozitivna atmosfera među kolegama koji su sudjelovali na B2Runu što doprinosi onom dobrom osjećaju u kompaniji kroz svakodnevni rad.” - Nataša Hipš, kapetanica L'Oreal tima

Što biste naveli kao najveće benefite sudjelovanja na B2Runu? Osjetite li promjene u odnosima kolega i kolegica koji postanu dio ove priče?


Rekla bih da je najveći benefit još veća povezanost između kolega i kolegica. U užim timovima svi se dobro poznajemo i družimo, a kroz B2Run utrku dodatno su se povezali i timovi koji možda nisu svakodnevno u kontaktu. Svakako se osjeti pozitivna atmosfera među kolegama koji su sudjelovali što doprinosi onom dobrom osjećaju u kompaniji kroz svakodnevni rad.

Kolege:ice su vas nominirali i proglašeni ste jednom od najboljih kapetanica B2Run-a. Naglasili su da ste, u svijetu gdje je wellbeing važna tema, ali teorijska, a vi ste poduzeli konkretnu akciju za svoj tim. Slažete li se kolegicom?


Drago mi je da su kolege to prepoznale. Trudim se održavati zdrave navike kroz cijelu godinu, a B2Run utrka je bila odlična prilika da pokušam i kolege potaknuti da se aktiviraju. Primjetila sam u razgovoru s kolegama da puno njih odlazak na utrku doživljavaju kao aktivnost koja nije za njih jer ne vole trčanje, nisu u formi, više vole teretanu, neće ostvariti neko dobro vrijeme. Smatram da utrku od 5km, što je u Zagrebu jedan krug oko Jaruna svatko može savladati, bez obzira na istrčano vrijeme. Važno je pomaknuti svoje granice, najvažnije one granice koje imamo samo u svojoj glavi. Nakon toga, sigurna sam da će se svi osjećati dobro.


Što vas motivira iz godine u godinu da nastavite voditi svoj L’Oreal tim i davati svoju energiju i vrijeme kolegicama i kolegama koji vam se pridruže na B2Runu?


Trčanje je moja omiljena aktivnost pa mi vođenje kolega i kolegica kroz jednu utrku predstavlja pravo zadovoljstvo. Motivira me pozitivna energija i atmosfera koja se stvori oko B2Runa, kao i činjenica da sam neke od kolega i kolegica potaknula na aktivnost. Da sam samo jednu osobu potaknula na trening to bi mi bila dovoljna nagrada.

59 views0 comments
bottom of page