top of page
Search

Od starta do cilja: pregled svih B2Run staza po gradovima

Updated: May 31

U naš sandučić elektroničke pošte često dobivamo upite od B2Run sudionika koji su vezani za stazu od 5 kilometara te točan plan rute. To je razumljivo jer kako se približavamo svakom novom B2Run druženju, uzbuđenje među članovima tima raste i timsku taktiku valja razraditi na vrijeme kako bi tim zajedničkim snagama na kraju ponosono zasjao na pobjedničkom postolju.


Iz tog razloga smo odlučili na jedno mjesto staviti detaljan opis i prikaz staze u svakom pojedinom gradu.


Split


Start i cilj utrke nalaze se na Rivi (nekih sto metara od ulaska u Dioklecijanovu palaču). Ukupna duljina staze je 5km. Staza prolazi Trumbićevom obalom, preko Obale kneza Branimira do šetališta Ivana Meštrovića. Okret se nalazi ispred ulaza u Vilu Dalmaciju. Nakon okreta, trkači se istim putem vraćaju do cilja. Staza je uglavnom ravna s maksimalnom nadmorskom visinom od 15 metara.


 

Rijeka


Start i cilj utrke nalaze se na Gatu Karoline Riječke. Ukupna duljina trase je 5 km. Trasa vodi Verdijevevom ulicom pored HNK do Wenzelove ulice, zatim do Zagrebačke ulice pa Rivom Boduli do Demetrove ulice. Na Demetrovoj ulici je lijevo skretanje na „Pristupni put“ uz pristanište te se nastavlja do Molo longa sve do Zgrade dezinsekcije gdje je okret. Na povratku s Molo longa dolazimo do Rive Boduli, uz more i nazad pa kroz „Pristupni put“ nastavljamo istim putem prema cilju na Gatu Karoline Riječke.Osijek


Start i cilj utrke nalaze se ispred VK Iktus na Šetalištu kardinala Franje Šepera. Ukupna duljina utrke je 5km. Staza vodi preko Pješačkog mosta (Mosta mladosti), nakon kojeg se skreće lijevo te se trči oko dva kilometra po promenadi do kraja šumice. Nakon toga slijedi okret i trči se nazad promenadom do Copacabane i dalje prema Cestovnom mostu (most Franje Tuđmana) nakon kojeg se spušta na Promenadu uz bedeme Tvrđe gdje staza vodi do cilja na VK Iktus.

 


Zagreb


Start se nalazi na aleji Matije Ljubeka (tereni za rukomet na pijesku), a nastavak slijedi prometnicom za automobile i bicikle. Okrepa će biti organizirana kod ribičkog prilaza (netom prije otoka veslača. Nakon točke za okrepu ruta se nastavlja prometnicom za automobile i bicikle (aleja Matije Ljubeka). Cilj se nalazi na zapadnom ulazu/izlazu (Ulica hrvatskog sokola).
Bình luận


bottom of page